چگونه می توانیم دوستان بسیار زیادی پیدا کنیم و روی مردم تاثیر مثبت بگذاریم . روش های دوست یابی زیادی وجود دارد که برای برقراری ارتباط با دیگران می توان از آن بهره جست .

ما در این مقاله تلاش می کنیم با بهره گیری از کتاب آیین دوست یابی دیل کارنگی روش های دوست یابی را بیان کنیم . این کتاب یکی از بهترین کتاب ها در یک قرن اخیر در زمینه روش های دوست یابی است . در این مقاله روش های دوست یابی را در چندین بخش ، که هر بخش چند فصل می باشد بیان خواهیم کرد .

 

روش های دوست یابی
راه های سازگاری با مردم

 

Table of Contents

بخش اول : فنون اصلی سازگار شدن با مردم در روش های دوست یابی

فصل اول : اگر قصد دارید از کندو عسل بردارید به آن لگد نزنید

این یک واقعیت است که هر شخصی خود را درست و عین حقیقت می داند . و هیچ انسانی حتی جنایتکاران بزرگ تاریخ هیچ گاه به گناه خود اعتراف نمی کنند . و همیشه برای توجیه کارهای خود می گویند که آنها در خدمت کمک به بشریت بوده اند .

آری درست شنیدید بزرگترین گناهکاران تاریخ کارهای کثیف و پلید خود را با بیان اینکه در حال خدمت به بشریت بوده اند توجیح کرده اند . حال شما چطور انتظار دارید که همسایه ، دوست ، همکار ، فامیل یا فرزندان شما که انسان های عادی و اکثرا درستکاری هستند . از اینکه از آنها انتقاد می کنید راضی باشند .

انتقاد مانند شمشیری دولبه است که به فرد انتقاد کننده هم ضربه خواهد زد . واقعیت این است که انتقاد فایده ای ندارد . چون شخص را در حالت دفاعی قرار می دهد و او را وادار می کند که اعمالش را توجیه کند .

انتقاد بسیار خطرناک است ، چون غرور ارزشمند فرد را جریحه دار می کند . و به احساس اهمیت فرد به خود لطمه می زند و بیزاری و کینه را برمی انگیزد .

پس اصل اول در دوست یابی این است . انتقاد ، گلایه و سرزنش نکنید .

چگونه می توانیم یک خرده فروشی دایر کنیم . اینجا بخوانید 

فصل دوم : چگونه در روش های دوست یابی مردم را به انجام کاری وادار کنیم .

شاید شما بتوانید یک اسلحه دست بگیرید و دیگران را وادار به انجام کاری کنید . اما چنین شیوه هایی واکنش های نامطلوبی هم به همراه دارد . پس چگونه در روش های دوست یابی می توانیم کسی را وادار به انجام کاری کنیم . به گونه ای که طرف مقابل از روی شور و شوق آن کار را انجام دهد .

زیگموند فروید پدر روانشناسی می گوید تمام کارهایی که ما و شما انجام می دهیم از دو انگیزه ریشه می گیرد . یکی شوق جنسی و دیگری آرزوی بزرگ بودن .

جان دیویی به گونه ای دیگر حرف فروید را تایید می کند . او می گوید عمیق ترین اشتیاق در طبیعت بشر آرزوی مهم بودن است . اشتیاق به مهم بودن یکی از تفاوت های بارز انسان و حیوان است . ایجاد این حس مهم بودن در دیگران یکی از بارزترین روش های دوست یابی است .

شوآب مدیر و موسس شرکت عظیم فولاد آمریکا در باره این روش دوست یابی همیشه می گفت .

همه توانم را به کار می برم تا شعله اشتیاق را در دل مردمم برافروزم . بزرگترین سرمایه من و بهترین راهی که برای زندگی خود انتخاب کردم این است . که قدر زحمات دیگران را بدانم و آنها را تشویق کنم . هیچ چیز بیشتر از انتقاد بالادستی ها و بزرگترها ، شوق حرکت را در آدمی نمی کشد .

من هرگز از کسی انتقاد نمی کنم . و ایمان دارم که باید به انسان ها شوق کار کردن داد .بنابراین همه سعی من این است . که به جای خرده گیری و سرزنش ، در آدمها به دنبال نکته ای بگردم که قابل تشویق است . اگر از کارکسی خوشم بیاید ، از صمیم دل تشویق می کنم و در ستایش از او حتی مبالغه می کنم . 

این یکی از روش های دوست یابی بود که شوآب در برخورد با دیگران استفاده می کرد . درست برعکس اکثر آدم ها که خلاف این را انجام می دهند .

پس اصل دوم در روش های دوست یابی : تشویق صمیمانه و صادقانه نثار دیگران است .

اصول مدیریت یکی از اساسی ترین نیازهای موفقیت است . اینجا بخوانید 

فصل سوم : دنیا را از نگاه طرف مقابل دیدن ، یکی از مهمترین روش های دوست یابی است

اگر تا کنون به ماهیگیری رفتید . خواهید دید که ماهی ها علاقه عجیبی به کرم دارند . پس شما برای به دام انداختن ماهی باید به علاقه او توجه کنید نه علاقه خودتان . برای نفوذ در دیگران تنها راه این است که درباره آنچه دیگران می خواهند علاقه نشان دهید . و به آنها بگوئید که چگونه می توانند آن را به دست آورند .

هنری فورد همیشه می گفت : اگر موفقیت فقط یک راز داشته باشد . آن توان دیدن دنیا از چشم طرف مقابل و دیدن مسائل از زاویه دید اوست .

پروفسور اوراستریت می گفت : در طرف مقابل اشتیاق به انجام کاری را برانگیزید . کسی که بتواند این کار را انجام دهد همه دنیا را در چنگ خود دارد . و کسی که نمی تواند باید همه این راه را تک و تنها طی کند . 

اصل سوم در روش های دوست یابی : در دیگران شوق انجام کاری را برانگیزید .

 

روش های دوست یابی
چه کنیم مردم دوستمان داشته باشند

بخش دوم : شش روش دوست یابی برای آنکه مردم را وادار کنید دوست تان بدارند .

چگونه یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنیم . اینجا بخوانید 

فصل اول : این کار را انجام دهید تا همه جا مقدمتان را گرامی بدارند .

کسی که به همنوعانش علاقه ندارد ، در زندگی بیشترین مشکلات را پیدا می کند . و بیشترین آسیب ها را به دیگران می رساند . همه شکست های انسانی از چنین افرادی سرچشمه می گیرد . 

علاقه ما هم به دیگران مثل هر اصل دیگری در روابط انسانی باید صادقانه و صمیمانه باشد . این صمیمیت را هم باید کسی که توجه را دریافت می کند ، دریابد و هم کسی که این علاقه را نشان می دهد . این قضیه خیابان دو طرفه است و طرفین از آن منتفع می شوند .

اصل اول در روش های دوست یابی : به دیگران صمیمانه علاقه نشان دهید .

فصل دوم : راهی ساده برای تاثیر گذاری اولیه ی خوب

چارلز شوآب همیشه می گفت : لبخندش یک میلیون دلار ارزش دارد . رفتار انسان بلندتر از کلماتش سخن می گویند . و یک لبخند می گوید «من تو را دوست دارم . تو مرا خوشحال می کنی . خوشحالم که تو را می بینم ». واقعیت این است که افرادی که لبخند می زنند ، می توانند بهتر مدیریت کنند ، بهتر درس دهند ، بهتر اجناسشان را بفروشند و کودکان سالم تری بزرگ کنند .

در لبخند بیشتر از اخم اطلاعات وجود دارد . برای همین تشویق نسبت به تنبیه ابزار موثرتری است . پس چگونه می توانیم لبخند بزنیم . چه کاری باید انجام دهیم ؟

ابتدا خود را مجبور کنید ، لبخند بزنید . اگر تنها هستید خود را مجبور کنید سوت بزنید یا آهنگ زمزمه کنید . اگر می خواهید خوشبخت و خوشحال باشید وانمود کنید که همینطور است .

چگونه شاد باشیم

راهی که ویلیام جیمز روان شناس ارائه می دهد . اینگونه است در ظاهر عمل پس از احساس می آید . ولی در واقع عمل و احساس همزمان با هم اتفاق می افتد .و با تنظیم عمل که تحت کنترل مستقیم اراده است . می توانیم به طور غیر مستقیم احساساتمان را که تحت کنترلمان نیستند ، تنظیم کنیم .

بنابراین راه داوطلبانه حصول به شادمانی این است که شادمانه بنشینیم و طوری عمل و صحبت کنیم که انگار شادی ام دست ماست .

همه انسان ها دنبال سعادت و شادمانی هستند . و فقط یک راه مطمئن برای پیدا کردن شادی وجود دارد . .و آن هم این است که افکارتان را کنترل کنید . سعادت ارتباطی با عوامل بیرونی ندارد . بلکه به جهان درونی شما بستگی دارد . این که شما چه دارید یا که هستید یا کجا هستید یا می خواهید چه بکنید . شما را خوشحال یا اندوهگین نمی کند . بلکه نحوه تفکر شما درباره زندگی است که برایتان شادی و اندوه می آورد .

شکسپیر می گوید : در دنیا خوب و بد وجود ندارد ، بلکه تفکر آدمی است که از هر چیزی خوب و بد می سازد .

اصل دوم در روش های دوست یابی : لبخند بزنید .

مهارت های ارتباطی برتر را فرا بگیرید . اینجا کلیک کنید 

فصل سوم : اگر این کار را نکنید به دردسر خواهید افتاد

شاید باورتان نشود ، اما آدم ها به اسم خودشان بیشتر از اسامی سایر مردم علاقه دارند . سعی کنید اسم افراد را به خاطر بسپارید و راحت صدایشان بزنید . تا تاثیر معجزه آسای آن را متوجه شوید . آدم ها به قدری از نام خود احساس غرور می کنند . که دلشان می خواهد به هر قیمتی که هست نامشان را بعد از خود باقی بگذارند .

اغلب مردم اسامی دیگران را به یاد نمی آورند . چون به خودشان زحمت نمی دهند تا وقت و انرژی لازم را برای متمرکز شدن روی نام ها به خرج دهند . و آنها را تکرار و بعد در مغزشان ثبت کنند . و بهانه می آورند که سرشان بسیار شلوغ است .

اصل سوم در روش های دوست یابی : یادتان نرود که نام یک فرد از نظر او زیباترین و خوش لحن ترین چیزی است که می شنود . 

 

روش های دوست یابی
خوش صحبت بودن

فصل چهار : راهی ساده برای خوش صحبت بودن

جک وود در کتاب غریبه های عاشق می نویسد : کم هستند آدم هایی که می توانند گول تملق پنهان در گوش کردن صمیمانه را نخورند .

اگر دوست دارید بدانید که چطور می توانید کاری کنید که مردم حالشان از شما به هم بخورد . پشت سرتان چرت و پرت بگویند و به ریشتان بخندند و حتی از شما متنفر شوند به این دستور عمل کنید . هیچ وقت به حرف های کسی گوش نکنید . یک نفس حرف بزنید و وقتی کسی دارد حرف می زند فورا وسط حرفش بپرید و حرفش را قطع کنید .

بنابراین اگر دوست دارید خوش صحبت باشید ، سعی کنید شنونده علاقه مندی باشید .

اصل چهارم در روش های دوست یابی : دیگران را تشویق کنید تا درباره خودشان با شما حرف بزنند .  

با آمدن هوش مصنوعی گوگل به کدام سمت می رود . اینجا بخوانید 

فصل پنج : چطور مردم را جلب کنیم

یکی از مهمترین کارهایی که برای جلب دیگران می توان انجام داد . این است که با آنها در مورد علائقشان صحبت کنیم . انسان ها به هیچ چیز بیشتر از علائق خود توجه نمی کنند . پس این راهی ساده برای جلب کردن دیگران است .

اصل پنجم در روش های دوست یابی : درباره علائق دیگران با آنها صحبت کنید . 

فصل شش : چه کنیم که آدم ها زود دوستمان داشته باشند .

در رفتار انسان ها یک قانون بسیار مهم وجود دارد که اگر از آنها اطاعت کنیم هرگز به دردسر نخواهیم افتاد . در واقع اگر از این قانون پیروی کنیم . دوستان فراوان و سعادتی همیشگی خواهیم یافت . اما به محض اینکه این قانون را بشکنیم به دردسرهایی تمام نشدنی گرفتارخواهیم شد .

آن قانون این است که همیشه کاری کنی که دیگران احساس کنند آدم های مهمی هستند . پس بیائید از این قانون طلائی پیروی کنیم . و به دیگران همان چیزی را بدهیم که دلمان می خواهد دیگران به ما بدهند .

اصل ششم در روش های دوست یابی : کاری کنید که آدم ها احساس کنند مهم هستند و این کار را صمیمانه انجام دهید . 

 

روش های دوست یابی
چگونه دیگران مثل ما فکر کنند

 

بخش سوم : چه کنیم که دیگران مثل ما فکر کنند .

فصل اول : نمی توانید در بحث برنده شوید .

بودا می گفت : نفرت را نمی شود با نفرت از بین برد ، بلکه درمان آن عشق است . 

سوء تفاهم را نمی شود با بحث از بین برد . درمان سوء تفاهم تدبیر ، سیاست ، آشتی و اشتیاق برای درک طرف مقابل است . جهت جلوگیری از بحث موارد ذیل راه گشاست .

1- خوشامد به مخالف خود بگوئید .

2- به اولین تاثر غریزی خود اعتماد نکنید .

3- خودتان را کنترل کنید .

4- اول گوش کنید .

5- دنبال زمینه های توافق بگردید .

6- صادق باشید .

7- قول بدهید درباره عقاید مخالفان خود با دقت فکر و مطالعه کنید .

8- از مخالفان خود برای توجهشان صمیمانه تشکر کنید .

9- عکس العمل را به تاخیر بیاندازید تا در باره هر دو جنبه مساله خوب فکر کنید .

اصل اول در روش های دوست یابی : بهترین راه استفاده از بحث ، اجتناب از آن است .

چگونه دوستان جدید پیدا کنیم . با زبان اصلی اینجا بخوانید 

فصل دوم : راهی مطمئن برای دشمن تراشی و اجتناب از آن

هرگز جمله خود را با می خواهم این و آن را به تو اثبات کنم شروع نکنید . این کار درست نیست و درست مثل این است که بگوئید . من از تو باهوش ترم . این کار یعنی کشمکش و مخالفت طرف مقابل را بر می انگیزد . و باعث می شود که حتی قبل از آنکه حرفتان را شروع کنید . بخواهد با شما بجنگد .

به انسان ها باید طوری آموخت که نفهمد به آنها چیزی آموخته ای . و چیزهایی را که نمی دانند باید طوری بر آنها عرضه داشت انگار آنها را می دانسته اند و بعد فراموششان کرده اند .

گالیله می گفت : به کسی نمی شود چیزی آموخت فقط می شود به او کمک کرد خودش بیاموزد . 

اگر بپذیرید گاهی اشتباه می کنید . هیچ وقت به دردسر نمی افتید . این طرز تفکر جلوی هر جور بحثی را می گیرد . و به شما کمک می کند . نسبت به آدم مخالف خود گشاده رو ، عادل و خوش فکر باشید . و شاید این رفتار هم او را وادار کند . بپذیرد که او هم ممکن است گاهی اشتباه کند .

اصل دوم در روش های دوست یابی : برای عقائد دیگران احترام قائل شوید و هرگز نگوئید اشتباه می کنی 

فصل سوم : اگر اشتباه کردید بپذیرید .

موقعی که انسان شهامت پیدا می کند که اشتباه خود را بپذیرد رضایت خاطر عجیبی در او به وجود می آید . پذیرش اشتباه نه تنها جو تدافعی و احساس گناه را می شکند . بلکه به حل مسائلی هم کمک می کند .

هر احمقی می تواند با تلاش بسیاری از اشتباهات خود دفاع کند . و بیشتر احمق ها هم این کار را می کنند . ولی اگر انسان اشتباهات خود را بپذیرد . سرش را از همه بالاتر می گیرد و احساس کرامت و برتری می کند .

و زمانی که حق با ماست . بیائید با مهربانی و زیرکی آنها را با شیوه تفکر خود متقاعد کنیم . و وقتی حق با ما نیست که اتفاقا اغلب اوقات هم همینطور است . بیایید اشتباهات خود را سریع و مشتاقانه بپذیریم .

اصل سوم در روش های دوست یابی : اگر حق با شما نیست ، سریع و موکد آن را بپذیرید . 

فصل چهارم : یک قطره عسل .

اگر عصبانی شدید و جمله ای بار مردم کرده اید .شاید از اینکه عقده دلتان را خالی کرده اید . احساس سبکی کنید . ولی طرف مقابل چه ؟ آیا او هم در این احساس شما شریک است ؟ این لحن کینه توزانه و رفتار خصمانه شما کاری می کند که او با شما موافقت کند ؟ به احتمال زیاد جواب معلوم است . «نه»

یک ضرب المثل قدیمی می گوید : یک قطره عسل بیشتر از یک بشکه زهر مگس به خود جلب می کند . در مورد آدمها هم اگر می خواهید کسی دوست شما شود . ابتدا باید او را متقاعد کنید که شما دوست او هستید . این همان قطره عسلی است که دلها را به سوی شما می کشد . این همان شاهراهی است که از احساس به سوی عقل می رود .

اصل چهارم در روش های دوست یابی : با روش دوستانه آغاز کنید . 

فصل پنجم : راز سقراط

صحبت خود با دیگران را با بحث در مورد چیزهایی که در مورد آنها اختلاف نظر دارید شروع نکنید . بلکه روی موضوعاتی که درباره آنها اتفاق نظر دارید . تاکید کنید و بر آن تکیه کنید . اگر ممکن است بر این نکته تاکید کنید که هر دوی شما به سوی یک مقصد رهسپارید . و تنها اختلاف شما شیوه های بیان آن است .

دیگری را در موقعیتی قرار دهید که بتواند بگوید بله و حتی الامکان نه نگوید . راز سقراط بر همین پاسخ بله استوار است . و شیوه این تکنیک به این صورت است که از مخالفان خود سوالاتی می پرسد که او مجبور شود پاسخ مثبت دهد . و این کار را تکرار می کند تا بله های بسیاری دریافت کند .

این کار باعث می شد تا مخالفانش او را در آغوش بگیرند . و متوجه شوند بر سر موضوعی که تا چند دقیقه پیش مخالف بودند به توافق رسیده اند .

همیشه این نکته را در نظر داشته باشید « کسی که آرام راه را می پیماید ، تا دوردست ها می رود »

اصل پنجم در روش های دوست یابی : سایرین را به مرحله ای برسانید که فورا بله بله بگویند 

 

روش های دوست یابی
دوستان خوب نعمت هستند

 

سایر فصل ها را به صورت تیتر وار بیان خواهیم کرد

6- اجازه بدهید دیگران هر چه دلشان می خواهد حرف بزنند 

7- بگذارید دیگران احساس کنند نظری که ابزار می شود نظر خوشان است 

8- صمیمانه سعی کنید مسائل را از دید دیگری ببینید . 

9- در مورد آرزوها و نظرات دیگران همدردی نشان دهید 

10- به انگیزه ای شریف و پاک دیگران متوسل شوید 

11- نظرات خود را به شکل نمایشی و با حرکات دست به صورتی جذاب بیان کنید 

12- حس مبارزه طلبی در انسان ها را برانگیزید 

 

نویسنده : مهندس یحیی ساکی مدیر مدرسه کسب و کار آنلاین آکادمی تاجران 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up