مهارت های ارتباطی چیست

مهارت های ارتباطی چیست و چگونه آن را در خود تقویت کنیم .

 

communication skills
مهارت های برتر

 

اینگونه تعریف شده است به توانایی های فرد برای انتقال مفاهیم به دیگران گفته می شود . به گونه ای که موثر ، کارآمد و اثر بخش باشد . مهارت های ارتباطی شامل مواردی از جمله ایجاد هماهنگ ارتباط بین خود و دیگران ، اعتماد به نفس ، صدای رسا ، درک زبان بدن ، پاسخگویی و توجه صادقانه با گوش و چشم است .

ما در این مقاله تلاش می کنیم مهمترین موارد مهارت های ارتباطی را که در زندگی ، کار و تحصیل برای شما مفید است . را بیان کرده و به شرح آنها بپردازیم .

مهارت های ارتباطی برتر عبارتند از

1- با علاقه کامل گوش دادن

2- ارتباط غیر کلامی با زبان بدن برقرار کردن

3- به صورت خلاصه و روشن صحبت کردن

4- پیدا کردن دوست

5- اعتماد به نفس ( خود باوری )

6- احترام

7- انتخاب شیوه ارتباط

چگونه می توانیم یک کسب و کار آنلاین ایجاد کنیم ، اینجا بخوانید .

 

مهارت گوش دادن
گوش دادن یکی از مهمترین مهارت های ارتباطی است

 

1- با توجه صادقانه گوش دهید

شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید تا در مورد خودشان با شما صحبت کنند . این یکی از مهمترین موارد مهارت های ارتباطی است .

جک وود نویسنده کتاب غریبه های عاشق می گوید تعداد انسان هایی که گول تملق پنهان در گوش دادن صمیمانه را نخورند بسیار کم است . در یک گفتگوی کاری موفقیت آمیز هیچ رمزی بالاتر از این نیست که کاملا به حرف های کسی که دارد با شما صحبت می کند گوش بدهید .

اجازه دهید نقل قول ملاقات توماس لندن با زیگموند فروید پدر علم روان شناسی در مورد این مهارت ارتباطی را بیان کنیم . صحبت کردن با فروید چنان تاثیر عمیقی روی من گذاشت که هرگز فراموش نمی کنم . او صاحب چنان توانایی بود که من در هیچ آدم دیگه ای ندیده ام . هیچ وقت ندیدم شخصی دیگر آنقدر با دقت به همنوعانش گوش دهد .

نگاهش از نگاهایی نبود که می خواهد روح انسان را سوراخ کند . و آتش به جان او بزند ، بلکه نگاهی مظبوع و دلپذیر بود . صدایش آرام و مهربان بود . ادا و اطوار نداشت . تصورش را نمی توانید بکنید . که انسان از آن همه توجه به حرف هایش چه حالی که نمی شد .

پس اگر دوست دارید فردی خوش صحبت باشید ، سعی کنید در مرحله اول شنونده علاقه مندی باشید . این یکی از برترین مهارت های ارتباطی است هرگز فراموش نکنید .

 

اگر به مباحث مدیریت علاقه دارید اینجا را بخوانید 

 

زبان بدن
مهارت ارتباطی زبان بدن

2- ارتباط غیر کلامی با زبان بدن برقرار کردن

یکی دیگر از موارد مهارت های ارتباطی برتر زبان بدن است .

زبان بدن چیست ؟

زبان بدن به مجموعه ای از رفتارهای غیر کلامی گفته می شود . که شخص بدون اینکه حرف بزند به صورت فیزیکی قادر باشد پیام خود را منتقل کند .

زبان بدن بسیار مهم است ، به وسیله حرکات دست و پا ، تماس چشم ، لحن صدا شما همه آن پیامی را که می خواهید منتقل می کنید . به این نکته توجه داشته باشید که یک موضع آرام ، بدن باز و لحن دوستانه شما را انسانی دوست داشتنی نشان می دهد . که دیگران را تشویق می کند که آشکارا با شما صحبت کنند .

تماس چشمی بسیار مهم است . شما به چشمان طرف مقابلتان نگاه می کنید . تا به او نشان دهید که کاملا روی گفتگو با او تمرکز کرده اید . البته باید توجه کنید که نگاه کردن حالت خیره شدن به خود نگیرد . که سبب ناراحتی و اضطراب طرف مقابل شود .

در حین گفتگو این مهارت ارتباطی را داشته باشید که به زبان بدن طرف مقابل هم توجه کنید . تا نشانه های غیر کلامی که نشان می دهد یک شخص چه احساسی دارد را دریابید و آن را رفع کنید .

 

آموختن مبانی بازاریابی آینده شما را دگرگون می کند اینجا ما در خدمت شما هستیم 

 

گفتمان صریح
با وضوح و آشکار صحبت شود

3- به صورت کاملا واضح و خلاصه صحبت کنید .

شیوه صحبت یکی از مهمترین مباحث مهارت های ارتباطی برتر است . هر چه صحبت کردن وضوح بیشتری داشته باشد و قاطع تر و صمیمانه تر باشد . افراد بیشتری را به خود جذب می کند .

ارتباط کلامی خوب یعنی  نه خیلی زیاد گفتن و نه خیلی کم گفتن است . بلکه به اندازه کافی صحبت کردن است . سعی کنید پیام خود را در کمترین کلمات بیان کنید .

آنچه را می خواهید به صورت خیلی واضح و مستقیم بیان کنید . هیچ تفاوتی در مکالمه حضوری ، تلفنی و حتی ایمیلی وجود ندارد . در زمان صحبت خیلی سریع حرف نزنید . و قبل از گفتن به آنچه می خواهید بگوئید فکر کنید . این به شما کمک می کند تا از صحبت های طولانی و گیج کننده اجتناب کنید .

دوست یابی
مهارت ارتباطی پیدا کردن دوست

4- پیدا کردن دوست

شاید پیدا کردن دوست را بتوان مهمترین مهارت ارتباطی دانست ، اگر دوستی بر پایه صداقت و اعتماد شکل گیرد . در واقع به یک مخزن گنج بی پایان تبدیل می شود که می تواند در تمامی مراحل زندگی در کنار شما باشد .

دوستی چیست ؟

دوستی یک رابطه محبت آمیز متقابل بین افراد است . و بسیار قوی تر از رابطه بین همکاران و همسایه ها است . دوستی را با پنج ویژگی مشخص می کنند . که عبارتند از

1- محبت متقابل

2- تعامل متقابل

3- اعتماد

4 – احترام

5- لذت بردن در کنار یکدیگر

دوستی فایده های بسیار زیادی دارد . دوستان خوب برای سلامتی شما مفید هستند . آنها می توانند در اوقات خوش در کنار شما باشند . و در زمان مشکلات از شما حمایت کنند . دوستان جلوی انزوا و تنهایی را می گیرند . احساس تعلق و هدف شما را افزایش می دهند و به شما کمک می کنند تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهید .

دوستی با همکاران و زیردستان

از طریق یک لحن دوستانه ، یک سوال شخصی یا صرفا یک لبخند همکاران و زیردستان خود را تشویق کنید . تا با شما ارتباطی صادقانه داشته باشند . نکته مهم این است که در تمامی مراحل این مهارت ارتباطی ادب و اقتدار خود را رعایت کنید .

لحن رفتار دوستانه را باید در تمامی مراحل ارتباط حضوری و ارتباط نوشتاری حفظ کرد .

 

چگونه زبان بدن ما را در تجارت موفق میکند . مقاله با زبان اصلی را اینجا بخوانید . 

 

self confidence
خود باوری

5- اعتماد به نفس

اعتماد به نفس و خود باوری یکی از مهمترین مقوله های مهارت های ارتباطی است . که می تواند به شما کمک بسیار زیادی در ارتباطات خانوادگی ، ارتباطات تجاری و ارتباطات بین همکاری کند .

اعتماد به نفس چیست ؟

اعتماد به نفس نگرش در مورد مهارت ها و توانایی های شما است . و معنی آن این است که شما خودتان را آنگونه که هستید می پذیرید . و به آن اعتماد داشته و بر زندگی خود کنترل دارید .

شما نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی می شناسید . و دیدگاه مثبتی نسبت به خود دارید .

چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم .

راه های زیادی برای افزایش اعتماد به نفس وجود دارد . در اینجا تعدادی از آنها را بیان خواهیم کرد .

5-1- با خودتان روراست باشید .

رو راست بودن با خودتان یک راه ساده و روزمره برای اعتماد به نفستان است . این به شما کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و خودتان را بپذیرید .

5-2- ورزش را شروع کنید .

ورزش می تواند سبب افزایش اعتماد به نفس شما شود .

5-3- چیزهایی را امتحان کنید که سبب ناراحتی شما می شود .

امتحان کردن چیزهایی که سبب ناراحتی شما می شود می تواند به شما در ایجاد اعتماد به نفس کمک کند . این به شما کمک می کند تا بر ترس های خود غلبه کنید و مهارت های جدید را توسعه دهید .

5-4- ظاهری جدید را امتحان کنید .

تغییر ظاهری می تواند به شما کمک کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید . این کار می تواند به سادگی یک مدل موی جدید یا یک لباس جدید باشد .

5-5- از سندروم فریب دهنده خود دوری کنید .

سندروم فریب دهنده به شما می گوید که به اندازه کافی خوب نیستید . یا توان انجام این کار را ندارید . دوری از این سندروم فریب به شما در ایجاد اعتماد به نفس کمک می کند .

5-6 – وضعیت جسمانی خود را تنظیم کنید .

صاف ایستادن ، برقراری تماس چشمی ، صحبت شمرده و رسا به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید .

 

respect
مهارت ارتباط

 

6- احترام

احترام یک حس مثبت است که نسبت به کسی یا چیزی که مهم تلقی می شود ، انجام می گیرد .

راه های زیادی برای نشان دادن احترام به دیگران که یکی از انواع مهارت های ارتباطی است وجود دارد . که در اینجا به چند مورد اشاره خواهیم کرد .

6-1- وقتی صحبت می کنند به آنها گوش دهید .

6-2- مودب باشید .

6-3- صادق و قابل اعتماد باشید .

6-4- وقت شناس باشید .

6-5- حامی و مشوق باشید .

6-6- ذهنی باز داشته باشد و قضاوت نکنید .

6-7- به زمان و مکان آنها احترام بگذارید .

6-8- به عقاید آنها احترام بگذارید .

6-9- به عواطف و احساسات آنها احترام بگذارید .

6-10- به فرهنگ و سنت های آنها احترام بگذارید .

در این نوع مهارت ارتباطی می بایست به عقاید مردم احترام گذاشت . تا مردم هم با آغوشی باز آماده ارتباط با شما باشند . برای به وجود آوردن این احترام در ارتباط رودر رو می توان اقدامات ساده ای از قبیل استفاده کردن از نام اشخاص ، تماس چشمی و گوش دادن فعال هنگام صحبت کردن استفاده کرد .

در زمان صحبت با تلفن می بایست از انجام کارهایی که سبب حواس پرتی می شود اجتناب کرد و روی مکالمه با طرف مقابل تمرکز کنید .

همچنین در ارسال ایمیل سلیقه به خرج دهید . وآنها را ویرایش کنید تا احترام خود را از طریق ایمیل بتوانید منتقل کنید . هیچ چیز به اندازه ارسال یک ایمیل شلخته و بی سر و ته نمی تواند فکر مخاطب شما را به هم بریزد . زیرا فکر می کند به اندازه کافی برای او احترام قائل نبوده اید ، تا به ارتباط با او فکر کنید .

communication method
شیوه های ارتباط

7 – انتخاب شیوه ارتباط

یک مهارت ارتباطی بسیار مهم این است که به سادگی بدانیم از چه شکلی از ارتباط باید استفاده کنیم . آیا باید به صورت مستقیم یا رو در رو با شخص مورد نظرمان ارتباط بگیریم . یا به صورت تلفنی این ارتباط را برقرار کنیم . یا شاید هم به وسیله ایمیل بخواهیم پیام خود را منتقل کنیم و ارتباط بگیریم .

به عنوان مثال برای استخدام افراد بهتر است که به صورت رودر رو این ارتباط انجام شود . برای افراد پر مشغله بهتر است که این ارتباط از طریق ایمیل یا تلفن صورت پذیرد .

به هر حال انتخاب شیوه ارتباط موثر تاثیر بسیار زیادی در موفقیت یا شکست ارتباط گیری شما دارد .

نتیجه گیری : یاد گیری مهارت های ارتباطی به طور کلی می تواند آینده و کسب و کار شما را دگرگون کند . با یادگیری این مهارت مهم می توانید روابطتان را با همسرتان ، فرزندتان ، دوست ، فامیل و دیگر انسان ها از نو تعریف کرده و بر تقویت این روابط بکوشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up